Food

Przepis na przepyszne i szybkie paleo brownie. Bez zbóż, glutenu i nabiału.

Nienawidzę długo mieszać w garach, więc dzisiaj przybywam do Was z kolejnym błyskawicznym przepisem. Tym razem wymyśliłam brownie w wersji paleo. Od początku stycznia nie jemy z Piotrkiem zbóż i nabiału i mocno czujemy zmianę w samopoczuciu. No ale ostatnio dopadł mnie okropny PMS i po prostu musiałam zjeść ciasto. Daktyle z masłem migdałowym nie pomagały. Wiecie, jeżeli ma się ochotę na porządny kawał ciacha, to nic nie ma szans Ci tego zastąpić (na pewno nie przed okresem 😜😂). Moje brownie jest przepyszne i robi się je błyskawicznie. W dodatku kompletnie zaspokaja słodyczowy głód. Polecam wypróbować każdemu, kto zajrzał do wpisu 😉 Nie pożałujecie ❤️.

Składniki:

200g masła klarowanego

200g czekolady 70% (czasem daję 250, bo w Lidlu kupuję czeksy, które mają po 125g/sztuka 🤪)

3 jajka

150g miodu

150g mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

1. W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą.

2. W misce ubijamy mikserem jajka z miodem (tak, żeby stanowiły jednolitą masę).

3. Do miski dolewamy zawartość rondelka i miksujemy do połączenia składników.

4. Dodajemy mąkę ziemniaczaną do masy i mieszamy wszystko łyżką do połączenia.

5. Wylewamy ciacho na małą blaszkę i wstawiamy do piekarnika. Ja piekę brownie w 180 stopniach przez 30 minut. Ale szczerze przyznam, że raz byłam w desperacji (właśnie w trakcie PMS 😅), wyjęłam je po 20 minutach i też było przepyszne (tylko troszkę bardziej mokre w środku) 🙈😅😂.

Smacznego! Dajcie znać, czy przypadło Wam do gustu ❤️. Ja je kooocham 😍!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply